OM OSS

Lilla Vilda Teatern

Matilda och Magnus Ericsson driver sedan 1999 Lilla Vilda Teatern, en turnerande musikteater som till största delen spelar för barn och unga.
Teatern besöker bibliotek, förskolor, skolor, kulturhus, teatrar, festivaler, kyrkor, parker mm och spelar ca 150 föreställningar per år.
Lilla Vilda Teaterns drivkraft är ett engagemang för små och stora människor, teater och musik.
Utgångspunkten i alla föreställningar är kärlek och respekt. Spelformen bygger på delaktighet genom gestaltning och musik.
Föreställningarna skapas och spelas av Matilda och Magnus Ericsson och ibland ingår även andra skådespelare och artister i produktionerna.
Matilda och Magnus medverkar också i andra föreställningar, konserter, leder Skapande Skola-arbeten och undervisar i teater, drama och musik. Lilla Vilda Teatern spelar även för vuxna, äldre och utför workshops och specialbeställningar inom teater, drama och musik, för olika sammanhang. Det går att boka året om.
Lilla Vilda Teatern strävar mot en miljövänlig profil. Största delen av all rekvisita och scenografi är återanvänd. Föreställningarnas innehåll kan ses ur ett hållbart perspektiv och föreställningarna har långa spelperioder.
Lilla Vilda Teatern utgår från Malmö och är medlem i Teatercentrum, riksorganisationen för professionella, fria teatrar i Sverige.
Välkomna!

Matilda Ericsson

Skådespelare (bl. a Göteborgs universitet)

Dramapedagog (Malmö högskola)

Regissör och manusförfattare

Hej, det är jag som är Matilda Ericsson!
Jag bor i Malmö tillsammans med Magnus, våra barn/ungdomar och husdjur. Teater och musik har jag alltid älskat och hållit på med ända sedan jag var liten. Till skådespelare utbildade jag mig bl. a på Göteborgs Universitet och dramapedagog studerade jag till på Malmö högskola. Jag har också alltid gillat att jobba med barn i olika åldrar; på dagis, i skolor, undervisat i teater på gymnasiet, folkhögskola och kulturskola mm. När jag träffade Magnus hade han skrivit musik för barn och jag hade gjort barnföreställningar. Vi slog ihop detta 1999 och då startades Lilla Vilda Teatern – den turnerande musikteatern som spelar för små och stora på alla möjliga platser. Inte visste vi att detta familjeföretag skulle bli en så uppskattad teater i så här många år!

10 frågor:

Varför gillar du teater?
Det är en magisk konstform som kan få oss att reflektera, uppleva och förena oss!

Vad är det du uppskattar hos barn?
Barn är coola och påhittiga, de är här och nu – och barn är vår framtid. Med barnasinnet i behåll blir livet lättare och roligare!

Favoritprogram?
Fem myror är fler än fyra elefanter

Förebilder?
Magnus, Brasse och Eva

Hur kommer du på vad föreställningarna ska handla om?
Vi träffar många barn när vi är ute och spelar och när vi pratar med dem får vi uppslag om vad som är intressant för dem och vad de kan behöva. Det är ofta så vi får inspiration till en ny föreställning.
Ibland får vi specialbeställningar från olika håll, t ex kommuner, skolor och föreningar, och då önskas att vi ska framställa föreställningar på ett specifikt tema.

Blir du trött på att spela samma föreställning många gånger?
Faktiskt inte. Föreställningarna brukar bara bli bättre och bättre ju mer vi spelar dem. Och det är ju nya människor i publiken så det blir nya möten och utmaningar varje gång.

Vad är det viktigaste som du vill förmedla?
Kärlek. Att vi ska ta hand om varandra och vår värld.

Vad är roligast i arbetet med Lilla Vilda Teatern?
Att skapa olika föreställningar och spela dem på alla möjliga ställen, göra teater- och dramaprojekt med elever ute på skolor, träffa många stora och små människor, sprida kärlek, vara med och påverka + ge, ta emot och lära av publiken.

Hur funkar det att jobba med Magnus, som du är gift med?
För det mesta bra! Vi känner varandra väl och vet oftast hur vi kan samarbeta på ett kreativt sätt.

Hur länge ska du jobba med Lilla Vilda Teatern?
Så länge det är kul, känns meningsfullt och så länge vi är såhär efterfrågade!

Undrar ni mer om mig och Lilla Vilda Teatern? Välkomna att mejla eller följa oss på Facebook och Instagram. Hoppas att vi ses någonstans!

Kram från Matilda

Magnus Ericsson

Musiklärare och kompositör
(Musikhögskolan i Malmö)

Musiker och skådespelare

Rektor på gymnasiet
(utb. Linnéuniversitetet)

Hej, det är jag som är Magnus Ericsson!
Matilda och jag bor i Malmö tillsammans med våra barn/ungdomar och husdjur.
Så länge jag kan minnas har jag musicerat, komponerat musik och skrivit låtar. Jag spelar olika instrument: gitarr, piano, bas och en del blåsinstrument.
På Musikhögskolan i Malmö utbildade jag mig till musiklärare. I många år undervisade jag i olika musikkurser på främst gymnasiet. Sedan ett antal år jobbar jag som rektor på gymnasiet.

När jag träffade Matilda, som jobbade med teater, blev det naturligt att tillsammans börja jobba med musikteater. Lilla Vilda Teatern startade 1999. Sedan dess har vi spelat och gjort föreställningar tillsammans, utvecklat vår spelstil och fått en stor publik runt om i södra Sverige.

« 1 of 2 »