OM OSS

Lilla Vilda Teatern

Matilda och Magnus Ericsson driver sedan 1999 Lilla Vilda Teatern, en turnerande musikteater som till största delen spelar för barn.
Teatern besöker bibliotek, förskolor, skolor, kulturhus, teatrar, festivaler, kyrkor, parker mm och spelar ca 150 föreställningar per år.
Lilla Vilda Teaterns drivkraft är ett engagemang för hur vi kan ta hand om varandra och vår värld. Detta är utgångspunkten i alla föreställningar och spelformen bygger på delaktighet genom gestaltning och musik.
Föreställningarna skapas och spelas av Matilda och Magnus Ericsson och ibland ingår även andra skådespelare och artister i produktionerna.
Matilda och Magnus medverkar också i andra föreställningar, konserter, leder Skapande Skola-arbeten och undervisar i teater, drama och musik. Lilla Vilda Teatern spelar även för vuxna, äldre och utför workshops och specialbeställningar inom teater, drama och musik, för olika sammanhang. Det går att boka året om.
Lilla Vilda Teatern strävar mot en miljövänlig profil. Största delen av all rekvisita och scenografi är återanvänd. Föreställningarnas innehåll kan ses ur ett hållbart perspektiv och föreställningarna har långa spelperioder.
Lilla Vilda Teatern utgår från Malmö och är medlem i Teatercentrum, riksorganisationen för professionella, fria teatrar i Sverige.
Välkomna!

Matilda Ericsson

Skådespelare

Dramapedagog

Regissör och manusförfattare

Hej, det är jag som är Matilda Ericsson!
Jag bor i Malmö tillsammans med Magnus, våra ungdomar och husdjur. Teater och musik har jag hållt på med ända sedan jag var liten. Till skådespelare utbildade jag mig bl. a på Göteborgs Universitet och dramapedagog studerade jag till på Malmö högskola. Jag har också alltid gillat att jobba med barn i olika åldrar; på dagis, i skolor, undervisat i teater på gymnasiet, folkhögskola och kulturskola mm. När jag träffade Magnus hade han skrivit musik för barn och jag hade gjort barnföreställningar. Vi slog ihop detta 1999 och då startades Lilla Vilda Teatern – den turnerande musikteatern som spelar för små och stora på alla möjliga platser.

5 frågor:

Varför gillar du teater?
Det är en magisk konstform som kan få oss att reflektera, uppleva och förena oss.

Vad är det du uppskattar hos barn?
Barn är coola och påhittiga, de är här och nu – och barn är vår framtid. Med barnasinnet i behåll blir livet lättare och roligare.

Hur kommer du på vad föreställningarna ska handla om?
Vi träffar många barn när vi är ute och spelar och när vi pratar med dem får vi uppslag om vad som är intressant för dem och vad de kan behöva. Det är ofta så vi får inspiration till en ny föreställning.
Ibland får vi specialbeställningar från olika håll, t ex kommuner, skolor och föreningar, och då önskas att vi ska framställa föreställningar på ett specifikt tema.

Vad är det viktigaste som du vill förmedla?
Kärlek, och att vi ska ta hand om varandra och vår värld.

Vad är roligast i arbetet med Lilla Vilda Teatern?
Att skapa olika föreställningar och spela dem på alla möjliga ställen, göra teater- och dramaprojekt med elever ute på skolor, träffa många stora och små människor, vara med och påverka, ge, ta emot och lära av publiken.

Undrar ni mer om mig och Lilla Vilda Teatern? Välkomna att mejla eller följa oss på Facebook och Instagram. Hoppas att vi ses någonstans!

Kram från Matilda

Magnus Ericsson

Utbildningschef och universitetslärare, Musikhögskolan i Malmö

Musiker, kompositör, skådespelare

Hej, det är jag som är Magnus Ericsson!
Matilda och jag bor i Malmö tillsammans med våra ungdomar och husdjur.
Så länge jag kan minnas har jag musicerat, komponerat musik och skrivit låtar. Jag spelar olika instrument: gitarr, piano, bas och en del blåsinstrument.
På Musikhögskolan i Malmö utbildade jag mig till musiklärare. I många år undervisade jag i olika musikkurser på främst gymnasiet. Därefter jobbade jag som rektor på gymnasiet i cirka 10 år. Nu är jag utbildningschef och undervisar på Musikhögskolan i Malmö.

När jag träffade Matilda, som jobbade med teater, blev det naturligt att börja med musikteater tillsammans. Lilla Vilda Teatern startade 1999. Sedan dess har vi spelat och gjort föreställningar tillsammans, utvecklat vår spelstil och fått en stor publik runt om i södra Sverige.

« of 3 »